Hvor meget er en siamesisk kat værd?

Hvor meget er en siamesisk kat værd?

Siamesiske katte er en af de mest populære katteracer i Vesten siden 1880’erne. Med et særpræget udseende og en venlig personlighed er disse katte simpelthen smukke. Det er en overraskelse, at de er en af de mest eftertragtede racer, og deres unikke efterspørgsel afspejler sig ofte i deres pris. Så hvor meget er en siamesisk kat værd?

Prisen på en siamesisk kat kan svinge bet sted between $250 etween $250 og $2500. Den store variation i prisen er et resultat af flere faktorer, herunder kattens farve, alder, avl samt hvor du får katten. Hvis du adopterer en kat fra et shelter, kan du nyde godt af besparelser, men det kan kræve, at du skal bruge penge på kattens sundhedsudgifter. Ud over engangsudgifterne ved at købe en kat skal du desuden bruge penge på kattens proteinrige foder og sundhedspleje. Du kan også overveje at tegne en katteforsikring, da racen er tilbøjelig til at få flere helbredsproblemer.

I dette indlæg går vi i dybden for at finde ud af, hvor meget en siamesisk kat er værd?

Prisfastsættelse for siamesisk kat – overblik

Der er flere faktorer, der er afgørende for prisen på din siamesiske kat. Farven, alderen og hvor du køber katten er de tre vigtigste faktorer, der bestemmer prisen på en siamesisk kat. Desuden afhænger din siamkats værdi også af, om din kat er af udstillingskvalitet eller ej.

Lad os se på hver af de bestemmende faktorer for din kats værdi.

Farven på siamkatte

En af de mest afgørende faktorer, der påvirker din siamkats værdi, er den farve, du vælger, og hvor almindeligt tilgængelig den er. Farven refereres til ”farve på specifikke punkter” på siameserkatten, som omfatter kattens ører, fødder, ansigt og hale.

The Cat Fancier’s Association, som er Den pågældende myndighed, der fastsætter retningslinjer for udstilling og avl af katte i USA, anerkender fire farvepunkter for racerene siameserkatte. Disse fire farvepoint er:

Blue Point

For en blue point siamesisk kat er kroppen hvid, mens pointene er gråblå, og øjnene er blå.

Lilac Point

Disse katte, der adskiller sig lidt fra blue point, har en ishvid krop, mens pointene varierer mellem grålige og lyserøde nuancer. Øjnene er blå.

Seal Point

Siamkattens krop er ikke hvid. I stedet er den creme/brun i farven, og points er mørkebrune. Øjnene på sådanne siamkatte er blå.

Chocolate Point

Kroppen er elfenbensfarvet, mens point’en er chokoladefarvet med levende blå øjne.

Mens de firefarvede points nævnt ovenfor er dem, som Cat Fancier’s Association accepterer, er der flere andre varianter af siamkatte, som du kan finde. Nogle af variationerne omfatter redpoint, tortie points, lynx points og mange andre kombinationer, der er resultatet af avl af en siameser med en mere almindelig race. Prisen på disse variationer af siamesiske katte er meget lavere end for en racerene kat. Dog er prisen på siamesiske katte med anerkendte points meget højere.

Alderen på en siamesisk kat

Det bør ikke komme som en overraskelse, men siamesiske killinger er meget dyrere end en voksen kat.

Prisen på en siamesisk killing kan ligge mellem 250 og 1000 dollars, mens man for en voksen siamesisk kat (renracet) kan forvente at betale noget over 1000 dollars.

Hvis den siamesiske killing, du ønsker at købe, er en udstillingskat, kan du desuden forvente at betale helt op til 1.500 til 2.000 dollars.

Hvor køber du katten fra?

En anden vigtig faktor, der dikterer din siamesiske kats værdi, er, hvor du køber katten fra. Der er flere købsmuligheder, og du kan vælge den, der passer bedst til dine behov. Nogle mennesker vælger at købe en siamesisk kat online, mens andre foretrækker at købe dem fra opdrættere. Alligevel er der nogle få, der ender med at adoptere en siamesisk kat fra et krisecenter. Hvor du køber din kat fra, har dog helt sikkert indflydelse på dens pris.

Hvis du køber en siamesisk kat fra et online forum, betaler du måske mindre, men så har du en større risiko for sundhedsproblemer for dit kæledyr, hvilket kan koste dig dyrt i det lange løb. En meget lignende risiko er forbundet med dit potentielle kæledyr, hvis du adopterer en siamesisk kat fra et krisecenter.

Hvis du derimod køber en siamesisk kat fra en opdrætter, kan du ende med at betale mere, men med den ekstra pris kan du være sikker på, at du får en sund kat hjem.

Vis kvalitetskarakteristika

Ud over farven, alderen og hvor du køber katten, kan yderligere et par faktorer påvirke din siamesiske kats værdi. Cat Fancier’s Association har også identificeret et bestemt sæt karakteristika for en udstillingskvalitet Siamesisk kat. Nogle af disse kendetegn omfatter hovedform, pelsens struktur samt haleens farve og længde. Du kan forvente, at katte af udstillingskvalitet er dyrere end katte, der ikke har de egenskaber, som foreningen har identificeret.

Din siamesiske kats værdi afhænger af fire faktorer

 • Farve,
 • Alder,
 • Hvor du køber den fra og
 • Kendetegn ved udstillingskvalitet.

Selv om disse fire faktorer afgør din siamesiske kats værdi, er der flere andre omkostninger, som du kan blive nødt til at afholde, når du får en siamesisk kat hjem. Lad os se på nogle af de ekstra omkostninger, der er forbundet med at købe en siamesisk kat.

Andre omkostninger forbundet med køb af en siamesisk kat

Engangsinvestering ved køb af en siamesisk kat

Mens du skal bruge penge på prisen for din kat, er der nogle få engangsudgifter, som du skal pådrage dig, når du henter en ny siamesisk kat hjem. Nogle af de ting, som du kan få brug for til din siamesiske kat, omfatter følgende.

 • En katteseng,
 • Kattebakke,
 • Mad- og vandskåle,
 • Redskaber til trimning, f.eks. børste og negleklipper,
 • Afføringskasse,
 • Kradsetræer og legetøj.

Du bør måske også overveje at sterilisere/kastrere dit kæledyr. Sørg for at rådføre dig med din dyrlæge og bestil tidligt en tidlig aftale. Igen er dette en engangsudgift, som du måske skal pådrage dig.

Med denne liste kan du forberede dig på, hvad du måske skal bruge på at få et nyt kæledyr hjem.

Løbende omkostninger, som du skal pådrage dig

Udover de omkostninger, du bruger på køb af din siamesiske kat; det forventes, at du bruger regelmæssigt nok. Din siamesiske kat har brug for en proteinrig kost, så sørg for at vælge kattefoder af god kvalitet til dit kæledyr.

Desuden er siamesiske katte mere udsat for sundhedstilstande, så du skal planlægge dit kæledyrs regelmæssige kontrolbesøg hos din dyrlæge. For at sikre, at din siamesiske kat forbliver ved perfekt helbred, skal du desuden sørge for, at du ikke går glip af vaccinationer, der kan reducere risikoen for flere helbredstilstande betydeligt.

Det er altid bedst, at du tegner en katteforsikring, så snart du får en ny killing hjem. Forsikringsomkostningerne kan stige betydeligt, efterhånden som din kat bliver ældre og helbredsproblemerne bliver mere udtalte.

Nogle af de løbende omkostninger, som du skal afholde, omfatter bl.a:

 • Foder,
 • Katteforsikring,
 • Medicin og vaccinationer,
 • En ny kattebakke hvert år.

Hvorfor er siamesiske katte dyre?

Det kan virke som om, at det er en dyr affære at få og leve med en siamesisk kat. At være forældre til en siamesisk kat er faktisk dyrt, men det er det hele værd. Racen bærer et heftigt prisskilt af mange grunde, men den vigtigste er, at de er unikke og særprægede (både i udseende og personlighed). De er smukke med unikke markeringer og blå, sammen med en sjov personlighed, der kommer godt ud af det med bogstaveligt talt alle. Og derfor er der en enorm efterspørgsel efter siamesiske katte.

Desuden er siamesiske katte allergivenlige og fælder meget mindre end flere andre katteracer. Dette gør den til en favorit for personer, der kæmper med allergier. At have en siamesisk kat vil betyde et mindre behov for rengøring af huset og færre udgifter til allergimedicin.

Disse ideelle fysiske og personlighedstræk hos den siamesiske kat er hovedårsagerne til, at de er meget mere værd end andre katteracer.

Hvor meget er en siamesisk kat værd? – Afsluttende ord

Siamkatten er en dyr race at købe med en unik personlighed og udseende, især hvis du går efter en kat fra en stamtavleopdrætter. Sammen med hvor du får katten fra, har siamkattens alder, farve og kvalitetsegenskaber også indflydelse på prisen. Så hvis du planlægger at få en siamesisk kat hjem, skal du være forberedt på at bruge mellem 250 og 2.500 dollars på det oprindelige køb af dit kæledyr. Men det er ikke det hele. Din siamesiske kats sande værdi er meget mere end dette, da den forventer, at du vil bruge lidt mere, når du får et nyt kæledyr hjem og opdrager det som din sande følgesvend.